Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayMain stream

Misstänks ha knivmördat kvinna i Väse - nu åtalas grannen

13 October 2021 at 05:12
Nu åtalas den man i 65-årsåldern som suttit häktad misstänkt för att ha knivmördat en kvinna i Väse i början av juni i år. Mannen åtalas för mord på kvinnan som han var granne med och även för grovt olaga hot mot tre andra personer som befanns sig på platsen vid brottstillfället. Den mordmisstänkte mannen har i förhör varken förnekat eller erkänt brott.

Grisbonden Jenny söker kärleken i tv: Mycket känslor

13 October 2021 at 05:11
31-åriga grisbonden Jenny Pettersson arbetar ute på Väddö utanför Norrtälje i Stockholms län. Hon är en av deltagarna som söker kärleken i årets omgång av realityserien Bonde söker fru på TV4. "Det blir mycket känslor väldigt snabbt, och det blir väldigt tydligt, vilket är bra", säger hon.

Häktad man åtalas efter misstänkt mord i Väse

13 October 2021 at 05:11
Den man som misstänks för att ha dödat en jämngammal kvinna i Väse i somras åtals nu för mord.

Svenska mässan återanställer – så många får jobb igen

13 October 2021 at 05:10
Svenska mässan och Gothia towers kommer att åter- och nyanställa uppemot 15o personer. Anledningen är att tiderna ser ut att ljusna efter covidpandemin. I november förra året hade totalt 425 av 900 personer varslats om uppsägning eller redan sagts upp.

"Varit polis i 48 år – detta är den största kommenderingen någonsin"

13 October 2021 at 05:07
I samband med Malmöforum gör Malmöpolisen en av de största polisinsatserna någonsin. Även om många toppolitiker har tackat nej, och andra deltar via länk menar Ewa-Gun Westford menar att storleken på bevakningen inte är onödig utan att alla måste vara beredda på att snabba förändringar."Jag har varit polis i 48 år. Detta är den absolut största poliskommenderingen. Sedan berättar vi aldrig om exakt hur många vi är", säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Bonde om höga dieselpriserna: "Det blir dyrare för alla"

13 October 2021 at 05:07
De kraftigt höjda dieselpriserna sätter press på bönderna som kommer att få betala 750 miljoner mer för drivmedel i år, enligt Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. En som har en saftig dieselräkning just nu är Oskar Hansson i Oviken, som driver ett företag som jobbar med väghållning och höleveranser och just nu får lägga 2 000 kronor mer per dag på drivmedel som i slutändan drabbar kunderna. "Jag har sju traktorer och tre lastbilar som behöver sin mat varje dag", säger han.

Misstänkt mordförsök i Solna – stort polispådrag

13 October 2021 at 05:06
Polisen har under onsdagsförmiddagen en större insats i Järva krog i Solna efter att en person larmat om vad som uppfattats som ett mordförsök. Hittills har ingen skadad eller misstänkt gärningsman hittats. Polisen söker nu efter ytterligare vittnen i hopp om att bringa klarhet i vad som har hänt.

Skyddsstopp på skola – samtliga elever har skickats hem

13 October 2021 at 05:06
Alla elever på Hubbarpskolan i Tranås fick under onsdagsmorgonen skickas hem. Anledningen är att ett skyddsstopp har utfärdats sedan rök spridit sig i skolans lokaler efter en glödbrand i samband med renovering.

Oannonserade inspektioner hos massatillverkaren Södra

13 October 2021 at 05:04
Massatillverkaren Södra granskas just nu av EU-kommissionen misstänkta för kartellbildning, något som Sydöstran var först med att berätta om. Under gårdagen inledde EU-kommissionen oannonserade inspektioner hos ett antal massaproducenter i flera länder runt om i Europa, däribland alltså Södra som bland annat har massaproduktion i Mörrum. Att EU-kommissionen genomföra inspektioner betyder dock inte att företagen gjort sig skyldiga till något brott.
❌