Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayMain stream

Spanar du efter stjärnfall i natt? Dela dina bilder med oss

12 August 2022 at 16:09
Den 12 augusti varje år passerar jorden Perseiderna – stoftspåret av kometen Swift-Tuttle. Enligt astronomen Göran Östlin kan det komma gå att se ett stjärnfall i minuten.

Statsministern knackade på hos Helsingborgsbor

12 August 2022 at 16:08
Att öppna upp dörren för Magdalena Andersson (S) fick Karin Karlsson, boende på Planteringen i Helsingborg, testa på. Det var nämligen på fredagskvällen som statsministern själv knackade dörr som en del av hennes valkampanj.

Så ska Kalmar kommun få fler att rösta i valet

12 August 2022 at 16:04
Kalmar kommun har anställt sju demokratiambassadörer som ska sprida information om valet och upplysa allmänheten om sina rättigheter. Förhoppningen är att fler ska rösta och på Kalmar stadsfest har de sin premiär.

Man dödade elva i Montenegro

12 August 2022 at 15:58
Ett familjebråk ledde till att en man i Montenegro dödade elva personer innan han själv dödades av polis. Det uppger statlig tv i landet.

Starka reaktioner efter knivdådet mot Rushdie

12 August 2022 at 15:55
Knivattacken mot författaren Salman Rushdie väcker starka reaktioner i omvärlden. Såväl världsledare som andra kulturmedarbetare uttrycker avsky för attacken. – Vårt stöd för Rushdie och för åsikts- och yttrandefriheten är starkare än någonsin, skriver Mats Malm, Svenska Akademiens ständige sekreterare i ett SMS till SVT Nyheter.

Valet i Kenya: Därför tar rösträkningen så lång tid

12 August 2022 at 15:13
I Kenya vet man fortfarande inte vem som blir landets nästa president, trots att vallokalerna stängdes i tisdags. SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås beskriver valet som ”Supertajt” – Det råder verkligen ”spänd stämning” som vi journalister brukar säga.

Värmeböljan fortsätter i helgen – så varmt blir det i landet

12 August 2022 at 15:07
Snart halvvägs in i augusti och i södra delarna av landet kan temperaturen stiga över 30 grader under helgen. Men att varna för att det är en exceptionellt varm augustihelg är det inte frågan om. – Hade det varit i slutet av månaden eller början på september, då hade det varit anmärkningsvärt, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir.

Efter razzian: Trump utreds för brott mot spionerilagen

12 August 2022 at 14:42
FBI:s omtvistade tillslag mot Donald Trumps hem i Florida kan ha gett resultat. Ordern om husrannsakan, som nu offentliggjorts, visar att polisen beslagtog sammanlagt elva uppsättningar av hemligstämplade dokument under räden. Samtidigt framkommer att den tidigare presidenten utreds för brott mot spionerilagen.

Skottlossning i Landskrona – en person till sjukhus

12 August 2022 at 14:22
En person har tagit sig till sjukhus efter en skottlossning på Östergatan i Landskrona under fredagskvällen, med oklart skadeläge. Polisen har spärrat av på platsen och söker efter en eller flera misstänka gärningspersoner.
❌