Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayMain stream

Fullsmockat med midsommarfirande människor på Gammlia

24 June 2022 at 10:00
Precis som på många andra platser runt om i länet bjuder Gammlia i Umeå in till midsommarfest med traditionellt midsommarfirande.Jennifer Holmström och David Hjelte, nyinflyttade till Umeå, kollade in dansen kring midsommarstången."Väldigt mycket folk! Vi kommer från en mindre stad och det är jättekul att få vara med om midsommarfirande även om vi inte känner jättemånga här", säger David.

Husbilsturister i norr drabbade av inbrott – polisen utreder samband

24 June 2022 at 10:00
Polisen i region nord uppmanar särskilt husbilsägare på semester längs Gävleborgskusten att vara extra uppmärksamma på inbrott i sina bostäder.Minst sex husbilsägare som campat längs kusten mellan Uppsala och Sundsvall, har samtidigt haft inbrott i sina permanenta bostäder.Polisen utreder nu ett samband mellan fallen. Några misstänkta finns inte i nuläget.

Villa i Lidhult brann ner till grunden

24 June 2022 at 09:47
En villa i Lidhult i Ljungby kommun har brunnit ner till grunden trots att nio enheter från räddningstjänsten bekämpade branden.Det var strax efter klockan två på fredagseftermiddagen som det kom ett larm om lågor som slog ut från vindsvåningen på villan. När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av kraftig rökutveckling från vindsvåningen.Ingen person ska ha kommit till skada och brandmännen kunde inte rädda villan som fick brinna ner till grunden. Just i nu bedöms spridningsrisken runt omkring branden som låg.

70% av husen i Visby innerstad ägs av någon som inte bor där

24 June 2022 at 09:38
För 50 år sedan ägdes 64 procent av fastigheterna i Visby innerstad av personer som bodde i huset. Idag har siffran gått ner till 31%.Nyhetsmagasinet Horisont har gjort en unik kartläggning av vem som äger och bor i världsarvet Visby."En levande innerstad är ett av kriterierna för att Visby är ett världsarv, då måste det ju finnas personer i innerstaden för att den levande staden ska upprätthållas" säger Christer Bjöhle, chefredaktör och ansvarig utgivare på Horisont.

Den blomstertid nu kommer på engelska

24 June 2022 at 09:03
Den välkända psalmen har fått en engelsk text.Det är gotländska Saga Björling som har skrivit Blooming like a flower. Texten handlar om längtan efter sina nära och kära."Det handlar om längtan efter att få sitta och fira midsommar med min mormor och morfar i Roma" säger Saga Björling.

Kvinna utsatt för hot och våld i nästan två år – nu döms mannen till fängelse

24 June 2022 at 09:00
En man döms till två och ett halvt års fängelse för grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och misshandel.Han har enligt Skellefteå tingsrätt slagit, knivskurit och dödshotat den kvinna som är mor till hans bägge barn. Mannen har varit häktad sedan slutet av april och ska fortsatt vara häktad tills dess att domen vinner laga kraft.

Sundsvallsbor skjuter upp sina sommarbyggen

24 June 2022 at 08:00
Under våren ansökte många i Sundsvall om bygglov. Nu har ett antal personer hört av sig till bygglovavdelningen för att se hur lång tid de har kvar på sina bygglov.Alexandra Lagerlund, Bygglovschef i Sundsvalls kommun, tror att det kan bero på det ekonomiska världsläget."Det kan ha att göra med ökad inflation, man kanske funderar om man verkligen har råd att bygga just nu" säger hon.

Tvillingarna är redo för midsommar i Munga

24 June 2022 at 07:36
En av alla platser där man firar Midsommar i länet är Munga, mellan Västerås och Sala.Där blir gästerna upphämtade med en traktor ut till dansbanan."Vi ska dansa runt midsommarstången och sjunga", säger syskonen Antonio och Angelina Wribing.

Midsommarfirandet på Fredriksdal bjuder på folkdans

24 June 2022 at 07:30
Traditionell folkdans hör till våra högtider, och på Fredriksdals midsommarfirande görs inga undantag.Man dansar olika danser, bland annat slängpåska, springdans och engelska.Folkdansen växer också så det knakar, berättar Gina Nyander och Karin Wallin från Folkdansens vänner.
❌