Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayMain stream

Nu byggs länets största pepparkakshus i Gävle

25 November 2021 at 11:30
Det är inte bara Gävlebocken som monterades i Gävle under torsdagen, utan också länets största pepparkakshus som fick ta plats på länsmuseet i Gävle. Det är konstnären Erik Olof Wiklund som byggt det av totalt 115 kg pepparkaksdeg. "Det har några lokala inslag som Gävlebocken finns med i bygget", berättar han.

19.00: Sirius möter AIK

25 November 2021 at 11:30
Sirius tar emot AIK i bandyns elitserie.Kommenterar gör Perra Johansson.

Här är blekingarnas bästa höstbilder

25 November 2021 at 11:27
Efter att SVT:s meteorolog efterlyste höstbilder från Blekinge har det regnat in massor av bidrag. Med ett stort urval har nu Tora Tomasdottir valt ut sina favoriter.

Skadat förtroende för Eneroth (S) i Kronoberg efter tafsanklagelser

25 November 2021 at 11:23
Förtroendet för infrastrukturminister Tomas Eneroth har blivit skadat efter att han tagit en partikollega på rumpan. Det uppger S-källor till SVT och till Sveriges Radio Ekot.

Polisen om bränderna i Brandkärr: ”Vi har säkrat bevisning”

25 November 2021 at 11:23
Nyköpingspolisen har säkrat en del bevisning efter bilbränderna i Brandkärr i början på veckan. I samband med en av bränderna fann man även ett meddelande riktat till polisen på ett garage. – Det har inte framkommit något som gör att vi ser meddelandet som ett hot, säger Linn Hyttbro förundersökningsledare.

Även fullvaccinerade ska stanna hemma vid covid-19 i hushållet

25 November 2021 at 11:22
Även fullvaccinerade personer rekommenderas nu att stanna hemma om någon i hushållet får covid-19, det sa Folkhälsomyndigheten på en presskonferens under torsdagseftermiddagen.Åtgärden ändras för att bryta smittkedjor.I praktiken innebär det att alla i familjen, även vaccinerade och symptomfria, ska hålla sig hemma i sju dagar om någon i hushållet bekräftas smittad av covid-19.

25 miljoner ska korta väntetiden i cancervården

25 November 2021 at 11:17
Nu får Region Skåne 24,6 miljoner från Regeringen.Pengarna ska användas till arbetet med att korta väntetider i cancervården.Det handlar om ett nationellt arbetssätt för att minska onödig väntan och ovisshet för patienten.

Danska soldater dödade misstänkta pirater i Guineabukten

25 November 2021 at 11:17

Lyssna: Danska soldater dödade misstänkta pirater i Guineabukten

Personer på en båt sköt direkt mot danska soldater.

Märta Stenevi (MP) om kritiken: Jag blir lite förvånad

25 November 2021 at 11:13
Miljöpartiet borde ha varnat för att man skulle lämna regeringen, menar talmannen. Det beslutet fattades sent, säger MP:s språkrör Märta Stenevi, som svarar på kritiken mot partiet. – Jag blir lite förvånad, säger Stenevi.
❌