Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayNyheter Städer

Mat fortsatt viktig del i arbetet för hållbar utveckling

12 October 2021 at 06:40
För tio år sedan tog Malmö stad ett stort steg mot en bättre framtid med en policy för hållbar utveckling och mat, med fokus på ekologisk och klimatanpassad mat av hög kvalitet. Det har resulterat i att Malmö ligger i framkant när det gäller just mat och hållbarhet, nationellt som internationellt. Men alla mål är inte uppfyllda och en ny strategi ska tas fram.

Allt fler jobbar heltid

12 October 2021 at 06:40
Malmö stad har som mål att fler ska arbeta heltid och att fler medarbetare ska vara heltidsanställda. För tre år sedan påbörjades ett intensivt arbete för att uppnå målen och en lokal handlingsplan togs fram. I dag presenterades slutresultatet för kommunstyrelsen.

Överskott möjliggör satsningar i spåren av pandemin

12 October 2021 at 06:40
Malmö stad förväntas redovisa ett starkt ekonomiskt resultat för 2021, enligt delårsrapporten för januari till augusti. Delar av överskottet ska nu användas till att stärka välfärden, få fler Malmöbor i arbete och ge ekonomin en välkommen skjuts.

Damlandslaget i fotboll spelar VM-kval i Malmö

12 October 2021 at 05:00
Nu är det klart att damlandslagets sista match för året – VM-kvalmötet med Slovakien den 30 november – kommer spelas på Eleda Stadion i Malmö.

Regeringsbesök på Pauliskolan inför Malmöforum

11 October 2021 at 12:39
Den 13 oktober arrangerar Sveriges regering Malmö internationella forum med besökare från hela världen. På måndagen anlände statsminister Stefan Löfven, som är forumets värd, till Malmö. Den första anhalten blev ett besök på gymnasieskolan Pauliskolan.

Malmö stad grundar upp Södra Varvsbassängen – minskar vattendjupet till 4 meter

8 October 2021 at 04:04
Malmö stad har fått klartecken att grunda upp Södra Varvsbassängen. Genom att kapsla in den förorenade havsbottnen – och därmed skapa ett minskat vattendjup – skapar staden förutsättningar för ökad vattensäkerhet i området, bättre vattenkvalitet och ökad biologisk mångfald under ytan.

Magnus Ekwall ny chef på Malmö Kulturskola

7 October 2021 at 05:28
Som mångårig medarbetare i flera olika roller tar nu Magnus Ekwall över som chef på Malmö Kulturskola. - Jag ser väldigt mycket fram emot att få leda Kulturskolan in i framtiden! En verksamhet som betyder så mycket för barn och unga runt om i hela Malmö, säger Magnus Ekwall.

Valnötsfestival i Torups slottspark

7 October 2021 at 01:50
Den 10 oktober hålls den allra första Valnötsfestivalen någonsin i Torups slottspark. En dag för att hylla de mäktiga valnötsträden i slottsparken helt enkelt. På programmet finns allt från parkguidningar till ponnyridning och nötknackning!
❌