Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Stockholm

Facket: Inte fått några frågor från medlemmar efter olyckan

6 July 2023 at 15:00
Personalen är sen igår tillbaka på jobbet på Gröna Lund. Enligt Fredrik Lindman, attraktionselektriker och facklig ordförande på Gröna Lund, har de anställda på Gröna lund tagits väl om hand efter olyckan på Jetline. "Alla har fått möjlighet att prata med psykolog från början vilket jag tror hjälp till att ge den hjälp som behövs", säger han.

Stadsmission höll i aktiviteter för att stötta barn i utanförskap

6 July 2023 at 14:00
Det är ett högt tryck hos Stockholm stadsmissions verksamheter som riktar sig mot barnfamiljer.Under torsdagen höll Stadsmissionen i Hässelby i aktiviteter för att stötta barn och familjer som lever i socialt eller ekonomiskt utanförskap."Många lever i en migrationsstatus som gör att man hamnat utanför samhället", säger Malin Oljelund, biträdande enhetschef på stadsmissionen i Hässelby.

Därför ser beridna högvaktens hjälm ut som den gör

6 July 2023 at 13:00
Beridna högvakten ska få nya säkrare hjälmar.Den första grundmodellen är från 1879 och det var menat att man skulle slåss i fält med hjälmen, säger Hans Augustin, officer major på livgardet."Den skulle skydda mot splitter och sabelhugg", säger Hans Augustin.

Kommunen efterlyser: Har du sett en fladdermus?

6 July 2023 at 12:00
Det är dags att kartlägga fladdermössen i Solna.Ett tiotal arter har upptäckts vid tidigare inventeringar av kommunen, som nu vill ha in nya rapporter från allmänheten."Det är viktigt för miljöbevakningen av Solna, för att identifiera områden som är särskilt viktiga för fladdermöss", säger kommunekologen Veronica Gelland Boström i ett pressmeddelade.

Reder ut fästingmyten: Lite som en sticka

6 July 2023 at 10:00
Under fästingsäsongen är det många som drar sig för det höga gräset i rädsla av att bli fästingbiten, men vad gäller om olyckan är framme?Ulrika Hansson är verksamhetschef på Nykvarns Vårdcentral, och menar att det viktigaste är att avlägsna fästingen så fort man får syn på den, men att få bort hela är inte nödvändigt. "Det är inte farligare att låta en tentakel sitta kvar" säger hon.

Stora störningar i Stockholms tunnelbana efter strömavbrott

6 July 2023 at 09:37
Det är just nu stora störningar i Stockholms tunnelbana efter ett strömavbrott och tidigare stopp på samtliga linjer.Trafiken ska vara igång på alla linjer, men det är kraftiga förseningar.Det är oklart vad strömavbrottet beror på.

Åklagaren: Så kunde dödsolyckan inträffa på Gröna Lund

6 July 2023 at 09:11
Åklagaren Christer B Jarlås som leder förundersökningen kring olyckan på Gröna Lund uppger nu att låsbygeln på berg- och dalbanan Jetlines vagn inte höll kvar personerna som föll ur attraktionen.Orsaken till att det kunde ske ännu oklar och utreds.Enligt Statens haverikommission, som också utreder olyckan, befinner sig utredningen i ett tidigt skede.

Många familjer söker sig till Stadsmissionen under sommarlovet

6 July 2023 at 09:00
Det är ett högt tryck hos Stadsmissionens verksamheter som riktar sig mot barnfamiljer.Och nu under sommaren anordnas det flera aktiviteter för familjer och barn som blir kvar i stan hela sommarenJonna Alfengren som är enhetschef för Stadsmissionens mötesplats Vårberg säger att de håller till i parker och gör utflykter med besökarna under sommaren.

11-åriga Alva och Iris blev bästisar på sommarkollot

6 July 2023 at 08:00
Det blir allt mer poppis med sommarkollo, på barnens ö i Norrtälje har man märkt av det ökade trycket och startat ett till läger.11-åriga Alva och Iris fann varandra på kollot och blev bästisar."Vi klickade och förstod varann".
❌