Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Stockholm

Aviciis låtskatt köps av ABBA-Björn

28 September 2022 at 12:14
Aviccis låtskatt byter ägare.Hans föräldrar säljer 75 procent av låtkatalogen till Pophouse, som ägs av ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus bolag Pophouse.Pengarna ska gå till att säkra framtiden för Tim Bergling foundation.

Peter fick se sprängskadade hemmet: Låg i sängen när det smällde

28 September 2022 at 11:30
Det kan ta flera veckor innan de boende kan flytta tillbaka till sina lägenheter efter explosionen i hyreshuset på Södermalm i helgen.Peter Candlert fick under onsdagen för första gången gå in i sin lägenhet efter explosionen."Här låg jag på sängen när det smällde, och glaset kom över mig när jag sov", säger han.

Skidbackschefen: Funderar på hur vi ska hantera kostnadsökningen

28 September 2022 at 11:21
Lågkonjunkturen och de stigande priserna för att det kan bli en tuff vinter för många skidanläggningar.Att göra snö drar mycket ström. Flottsbrobacken i Huddinge lägger årligen bortåt 900.000 kronor på snöproduktion."Vi funderar på hur vis ska hantera kostnadsökningen kommer få", säger Andreas Häggqvist, chef för anläggningen.

Rejäla hyreshöjningar väntar – så hög kan din hyra bli framöver

28 September 2022 at 09:53
Hyrorna i Stockholm kan höjas rejält under nästa år.Under onsdagen startar förhandlingarna som kommer avgöra hyreshöjningen för omkring 100 000 stockholmare nästa år.En överenskommelse mellan parterna gör att man tar stor hänsyn till tidigare års utveckling, men trots detta yrkar Fastighetsägarna Stockholm på en ordentlig prishöjning.

Man våldtog barn – byggde upp sektliknande struktur kring sig själv

28 September 2022 at 07:00
En 43-årig man i Stockholmsområdet döms till åtta års fängelse i Svea hovrätt för sju fall av våldtäkt mot barn och fyra fall av grov misshandel.Rätten menade att mannen byggt upp en sektliknande struktur runt sig själv.Han ska systematiskt, med hot och påtryckningar, fått offren att begå brott mot varandra.

Kvinna stångad av älg – förd till sjukhus

28 September 2022 at 06:37
I Trollbäcken i Tyresö har en kvinna blivit stångad av en älg.Det här skedde när hon var ute och gick med sin hund i skogen.Kvinnan har förts till sjukhus med en armskada.

Kropp hittades vid Kvarnholmen – kan vara försvunnen kvinna

28 September 2022 at 05:49
Under tisdagskvällen hittade polisen en död person i vattnet utanför Kvarnholmen i Nacka.Personen som hittades kan vara den 40-åriga kvinna som försvann i februari från Stora Mossen i Bromma, säger åklagaren till Aftonbladet.Kvinnans make, som varit häktad en längre tid, har berättat i förhör att han dumpat kvinnan där och polisen har gjort flera dykningar i området.

Eveline vill få hundälskare att matcha – med app och singelmingel

28 September 2022 at 04:00
Stockholmaren Eveline har tagit fram en dejtingapp där singlar kan matcha utifrån bilder på varandras hundar.Samtidigt anordnar hon ett singelmingel där hon hoppas att hundälskare och hundägare ska hitta kärleken när de träffas fysiskt."Jag vill hitta ett nytt forum och få tillbaka det traditionella sättet att ses på", säger hon.

Fler håller hårt i plånboken: Tar vara på det jag har hemma

28 September 2022 at 03:00
Hälften av svenskarna kommer att dra ner på köpandet under hösten, enligt en ny undersökning från Sifo beställd av konsultfirman PwC.Anna Erlandsson i Vaxholm tänker redan på vad hon lägger pengarna på när ekonomin blir svagare: "jag tar vara på det jag har hemma". Även Mats Lodén är mer försiktig: "resor med bil har vi redan dragit ner på, man får ställa om och göra det bästa av situationen".
❌