Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Skaraborg

M vill sänka bidrag – S vill stoppa arbetskraftsinvandring

7 September 2022 at 09:35
Under onsdagen debatterade Moderaterna och Socialdemokraterna om hur långtidsarbetslösheten ska pressas ned."Sänkta bidrag gör det mer lönsamt att jobba", menade Sten Bergheden (M)."Arbetskraftsinvandringen måste hejdas", ansåg Patrik Björck (S).

Debatt: M och S om jobb och arbetsmarknad

7 September 2022 at 09:16
Riksdagsledarmöterna Sten Bergheden (M) och Patrik Björck (S) drabbade samman i P4 Skaraborgs valdebatt om jobb och arbetsmarknad.Här kan du höra debatten och även vad övriga partier som inte deltog i debatten säger i frågan.

Köra bil på koskit – så kan framtidens lantbruk se ut

7 September 2022 at 08:20
Dricka gräs eller köra bil på koskit – det är några av de frågor som togs upp när ett event med temat klimatneutralt lantbruk anordnades på Sötåsens naturbruksgymnasium.Cecilia Hermansson, projektledare på AgroVäst och Hushållningssällskapet, berättar hur det kan gå till.

Nya landskapsrätten tar form – här är ingredienserna

7 September 2022 at 05:02
Arbetet med att ta fram den nya landskapsrätten i Västergötland går vidare. Nu står det klart att det blir en hyllning till landskapets slätter. Även ingredienserna är presenterade.

Kraftig prissänkning på diesel och biodiesel

7 September 2022 at 04:58
Priserna på diesel och biodiesel (HVO100) sänks kraftigt av ledande drivmedelskedjor.Riktpriset för diesel på bemannade stationer sänks med 85 öre till 24:56 kronor per liter.Även bensinpriset sänks med 30 öre per liter.

Beskedet: Klubbchefen lämnar för näringslivet

7 September 2022 at 04:22
IFK Skövde handboll kommer att få se sig om efter en ny klubbchef.Efter tre år kommer Erik Sackari att lämna sin post efter november månad, skriver klubben på sin hemsida. Han lämnar för ett annat jobb i Skaraborg.

Drömmen uppfylld – Yulong starkast i världen

7 September 2022 at 04:18
22-årige styrkelyftaren Yulong Li från Vedums AIS blev i söndags juniorvärldsmästare i klass -93 kg i Istanbul.Sammanlagt lyfte han 812.5 kg i de tre grenarna knäböj, bänkpress och marklyft."Drömmen är uppfylld", säger Yulong som sammanlagt tog tre medaljer.

Två månader efter graviditeten – stjärnan redo för premiären

7 September 2022 at 03:11
På onsdagen är det på dagen två månader sen Skara HF:s danska kantstjärna Melanie Felber fick sitt andra barn.Mindre än en månad senare var hon tillbaka i träning och under torsdagen är hon redo när seriespelet startar."Det var rätt så oväntat", säger Felber.

Skaraborgs sjukhus startar expertråd för unga

7 September 2022 at 02:03
Nu är Skaraborgs sjukhus på jakt efter dig som är mellan 12 och 18 år och har besökt ett sjukhus som patient.De vill nämligen ha deltagare till sjukhusets nya expertråd för barn och unga."Barn och unga ska få vara med och påverka i allt som rör deras vård", säger Lena Axelsson, enhetschef för barnkliniken och barnrättsombud på sjukhuset.
❌