Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Väst

Kronogården norra: Här röstar fler än hälften på S

12 August 2022 at 11:00
Valdistriktet Kronogården Norra i Trollhättans kommun är Socialdemokraternas starkaste fäste i P4 Västs område.59,6% av invånarna röstade på partiet i valet 2018.Under sommaren besöker vi de åtta valdistrikt i vårt sändningsområde där riksdagspartierna har sina starkaste fästen.

80-årige Ove lurades på 100 000 kronor: "Jag gick på totalt vad hon sa"

12 August 2022 at 09:50
I våras blev 80-åriga Ove Lindberg i Trollhättan lurad på 100 000 kronor av en telefonbedragare, något som Ttela tidigare berättat om.Ove blev uppringd av vad han trodde var ett telefonbolag – men i själva verket var det lurendrejare som lyckades komma åt Oves internetbank."Det var så väldigt vänliga, och jag gick på precis totalt på vad hon sa", säger han till P4 Väst.

Räddningstjänsten varnar till försiktighet vid eldning

12 August 2022 at 09:06
I samband med värmen torkar det snabbt upp i våra marker och då ökar brandrisken. Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet vid eventuell eldning i skog och mark, runt Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg.

Galenskaparna och After Shave blir ny dokumentär

12 August 2022 at 07:07
Den 9 september går dokumentärfilmen "Det ska va gôtt å leva – en film om Galenskaparna After Shave" upp på biografer runt om i hela landet. Där kommer man bland annat se Trollhättebördiga Claes Eriksson, Anders Eriksson och Kerstin Granlund berätta om humorgruppens mot- och framgångar. Från folkparksturnéer till slutsålda föreställningar och kultstatus.

Vändningen: Vård- och omsorgsutbildningen på Gullmarsgymnasiet blir kvar

12 August 2022 at 07:00
Det har länge varit osäkert om det ska starta någon vård- och omsorgsutbildning på Gullmarsgymnasiet i Lysekil i höst. Men med en vecka kvar till skolstart berättar rektor Martin Odell att flera studenter sökt in till utbildningen under sommaren och att den kommer att kunna starta nästa vecka.Rektor Martin Odell berättar också hur många som sökt programmet.

Valrossen Freya hotas av avlivning

12 August 2022 at 05:18
Valrossen Freya som bland annat gjorde sig känd som soldyrkare på Smögen – hotas nu av avlivning.Freya befinner sig just nu Norge där folk inte följer myndigheternas uppmaningar att hålla avstånd."Vår största rädsla är att människor kan bli skadade", säger Nadia Jdaini, senior kommunikationsrådgivare vid fiskeridirektoratet, till NRK.

Glassbil körde i diket vid Nordens Ark

12 August 2022 at 02:52
En glassbil körde i diket på väg 171 vid Nordens Ark i riktning mot Kungshamn, på fredagsförmiddagen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Olyckan skapade små problem i trafiken – ingen person behövde föras till sjukhus.

Resor med kollektivtrafik ökar – tågresandet sticker ut i Västra Götaland

12 August 2022 at 02:13
Resandet med kollektivtrafiken ökar igen.Nya siffror från Västtrafik visar att resor med alla kollektiva färdmedel ökar, men det som sticker ut är resandet med tåg. Men det kollektiva resandet är trots ökningen inte tillbaka till de nivåer som var före pandemin.

Senare igångsättningar oroar höggravida Moa: "Rädd att något ska hända"

11 August 2022 at 23:03
I sommar har bristen på personal lett till att Västra Götalandsregionen försökt minska antalet igångsättningar, alltså de förlossningar som startas upp på konstgjord väg.Därför sätts kvinnor som går över tiden igång flera dagar senare jämfört med hur det brukar vara.Den här oroar Moa Söderberg, som blev sjuk i slutet av sin första graviditet.
❌