Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Västernorrland

Risk för fentanyl-boom i Sverige

7 August 2022 at 07:00
Heroin spetsat med den livsfarliga drogen fentanyl har hittats i Sverige.Nu varnar amerikansk polis för en kommande exportboom av fentanyl, enligt TT."Vi ser inga oroväckande signaler på att det finns en hög tillgång på fentanyl i länet", säger Josef Wiklund lokalpolisområdeschef Medelpad.

Baltic Star har läckt ut olja i Lunde hamn – förundersökning inledd

7 August 2022 at 05:45
Räddningstjänsten och kustbevakningen har under söndagsförmiddagen undersökt ett oljeutsläpp i vattnet vid hamnen i Lunde i Kramfors kommun.Det är båten M/S Baltic Star, tidigare Birger Jarl, som släppt ut olja under några dagar och kustbevakningen inleder nu en förundersökning."Vi har förhindrat yttre spridning", säger Göran Sundkvist, inre befäl vid Räddningstjänsten i Medelpad.

Nu görs podd om Dragon gate: Slutar aldrig fascinera

7 August 2022 at 04:00
Historien om det omtalade hotellet Dragon Gate i Älvkarleby blir nu en dokumentär i en podd. En anledning till det är att berättelsen om det kinesiska jättebygget aldrig slutar fascinera, enligt poddskaparen Tove Friman Leffler. "Jag tror att alla som åker förbi hajar till och tänker 'Vad är det här?'", säger hon.

Höga kusten maraton firade 40 år i störtregn

7 August 2022 at 03:00
På lördagen var det äntligen dags för den 40:e upplagan av Höga Kusten marathon.Jubileumsloppet fick dock genomföras i hällande regn och inte så mycket publik som arrangörerna hade hoppats på."Det var kul att få köra igen för det här är något som gör att Nordingrå lever upp", säger tävlingsledaren Tomas Wikström.

Gif Sundsvalls kapten inför mötet med Hammarby: "Vi är inte nöjda"

7 August 2022 at 02:00
Klockan 15.00 möter Gif Sundsvall Hammarby på Tele2 Arena på söndag.Pontus Engblom, kapten för Giffarna, är nöjd över Brian Clarhauts intåg i laget och hans annorlunda ledarstil."Han jobbar stenhårt med att försöka få tillbaka vårt självförtroende igen", säger han.

Räddningstjänsten häver VMA om brandrök i Timrå

6 August 2022 at 14:33
Räddningstjänsten hävde strax efter klockan 20 på lördagskvällen det tidigare utfärdade VMA – viktigt meddelande till allmänheten – gällande brandrök från en återvinningscentral i Timrå.Vid 8-tiden på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten om att ett upplag för elektronikavfall brann på återvinningscentralen, rökutvecklingen var mycket kraftig och ett VMA om att den som besvärades av röken skulle vistas inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilation – ett VMA som nu alltså är hävt.Dock påpekar räddningstjänsten att det fortfarande är viss rökutveckling och att släckningsarbete kommer att pågå en bit in på kvällen.

Succédebut för SDFFs nyförvärv

6 August 2022 at 10:57
Debuterande Umeå IK-lånet Tilde Johansson gjorde mål redan i den fjärde minuten.Offensivt viktiga Olivia Wänglund, med meriter från ungdomslandslagen, gjorde come back i slutet av matchen.SDFF vinner med 3-1 efter mål av Tilde Johansson, Ebere Orji och Michelle Rojas Flores och ligger på nionde plats efter femton spelade omgångar.

Branden på återvinningscentralen i Timrå är mycket svårsläckt

6 August 2022 at 10:36
Uppdaterat 19.51 Släckningsarbetet med branden i en återvinningscentral i Timrå, har fortsatt under lördagseftermiddagen, enligt räddningstjänsten är det elektronikavfall som brinner bland annat batterier, datorer, mikrovågsugnar och liknande .Enligt inre befäl, Tomas Hansson, vid räddningstjänsten i Medelpad så kommer släckningsarbetet att fortsätta ytterligare några timmar under kvällen.Rökutvecklingen är nu mindre och polisen kommer senare under kvällen att häva avspärrningarna till området.Ett VMA - viktigt meddelande till allmänheten har utfärdats av räddningsledningen att den som är besvärad av rökutvecklingen ska stanna inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.Branden startade vid 8-tiden på lördagsmorgonen och är enligt Tomas Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad, mycket svår att släcka, "det brinner inuti högarna och allt måste släpas ut med hjälp av hjullastare för att kunna släckas".

Mid nordic cup kan fortsätta trots branden i Timrå – "Det är ingen fara"

6 August 2022 at 07:48
Under lördagsmorgonen började det brinna i en avfallsanlänning i Timrå.Inte långt ifrån där fotbollscupen Mid nordic cup pågår med barn och ungdomar."Det är ingen fara, röken har blåst åt ett helt annat håll", säger Linda Söderberg, cupgeneral. Ansvariga på cupen har kontinuerlig kontakt med Räddningstjänsten.
❌