Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayMalmö stad - evenemang

Pressinbjudan: Samlad kommunal och statlig medborgarservice på två platser i Malmö – invigning i Rosengård

13 June 2022 at 05:42

Tid: 2022-06-15 13:00 UTC
Plats: Frölichs väg 3, Malmö

Malmö stad och Statens servicecenter inleder den 15 juni ett permanent samarbete om att samlad medborgarservice ska ges från stat och kommun på samma plats vid servicekontoren i Rosengård och på Värnhem. Journalister är välkomna att vara med vid uppstarten.

Vid invigningen medverkar bland andra Statens servicecenters regionchef Marie Edman Ljungholm, Malmö stads enhetschef Ann Ekvall och medarbetare på Malmö stad och Statens servicecenter.

Samlokaliseringen skapar goda förutsättningar för att utveckla samarbetet vidare med medborgarnas bästa i fokus. Genom att servicen utgår från gemensamma lokaler erbjuds en samlad service för medborgaren, både i det personliga mötet och digital support.

Föranmälan önskas

Föranmäl dig senast den 15 juni klockan 09.00 till Johan.Eriksson@statenssc.se.

Mer information och kontakt

Statens servicecenters presstjänst, 010-350 50 70

Pressinbjudan: Prisutdelning av Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

26 August 2021 at 06:00

Tid: 2021-08-27, 09:00 – 10:00 UTC
Plats: Landstingssalen, Malmö Rådhus, Stortorget

Välkommen att delta under prisutdelningen av Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen. Under en ceremoni i rådhuset presenterar de fem finalisterna sina projekt och därefter blir det prisutdelning. På plats finns juryn och representanter från byggaktörer och arkitektkontor. 

Program 

Från 10.30 Vi samlas i Landstingssalen
11.00-11.05 Välkommen och inledning, Simon Chrisander, kommunalråd för stadsbyggnad och miljö 
11.05-11.10 Vad vill Malmö stad uppmärksamma med priserna? Sofia Hedén, stadsbyggnadsnämndens ordförande och Andreas Schönström, tekniska nämndens ordförande
11.10-11.45 Presentationer av finalisterna
11.45-12.00 Prisutdelning Gröna Lansen och Stadsbyggnadspriset

Pressinbjudan: Utelning av Eleonorapriset 2020

1 December 2020 at 02:00

Tid: 2020-12-03, 08:30 – 09:30 UTC
Plats: Livesändning från Malmö Rådhus

Torsdagen den 3/12, på internationella funktionshindersdagen, delar funktionsstödsnämnden i Malmö stad ut Eleonorapriset. Eleonorapriset går i år till Gudrun Lindström för att hon med ett varmt hjärta under 35 års tid stöttat personer med funktionsnedsättningar på olika sätt.

Eleonorapriset är uppkallat efter Eleonora Aldin. Hon föddes med en ovanlig sjukdom som ledde till flera funktionsnedsättningar. Eleonora dog när hon var tre och ett halvt år. Funktionsstödsnämnden har uppkallat priset efter Eleonora för att uppmärksamma personer med funktionsnedsättningars rätt att leva och uppleva livet precis som alla andra.

Välkommen att följa direktsändningen av prisutdelningen från Rådhuset. Under utdelningen medverkar Roko Kursar, funktionsstödsnämndens ordförande, samt Eleonora Aldins föräldrar. Livesändningen av Eleonorapriset 2020

Vill du ställa frågor direkt under sändningen? Anmäl ditt intresse att ställa frågor i vår Q&A-funktion, senast 3/12 klockan 09.25. Då meljas en länk till dig som ger dig möjlighet att ställa frågor direkt, via en chatt, under sändningen. Anmälan till chatt

Frågor? Kontakta: kirsimaria.matto@malmo.se

Följ med på framtidsvandring i Smörkajen

5 October 2020 at 05:35

Tid: 2020-10-08, 15:00 – 16:00 UTC
Plats: Skeppsbron, norr om Posthusplatsen

Ett första förslag till ny detaljplan för Smörkajen är ute på samråd. Det innebär att Malmöborna till och med den 30 oktober kan tycka till om de förändringar som planen föreslår. Du som vill upptäcka området och fördjupa dig i utvecklingen kan följa med på framtidsvandringar, på plats eller digitalt, och besöka vår utställning på Skeppsbron.

Omvandlingen av Smörkajen är en del av hela Nyhamnens omvandling till en hållbar stadsdel med en blandning av bostäder och verksamheter, handel och service. Detta är första steget att utveckla området vid vattnet. Fullt utbyggt kommer runt 4000 personer att bo och arbeta här.

Utställning på Skeppsbron och i Stadshuset

Under samrådstiden finns planförslaget utställt i Stadshusets foajé, både som en fysisk modell och digitalt. Under hela hösten finns också en utställning på Skeppsbron som visar Nyhamnens historia och planförslaget för Smörkajen.


Följ med på framtidsvandring
Torsdagen den 8 oktober kl 17-19 och lördagen den 17 oktober kl 13-15 är stadsplanerare på plats på Skeppsbron, strax norr om Posthusplatsen. Då kan du följa med på en framtidsvandring och diskutera utvecklingen av området. Vandringen startar varje heltimme och utgår från den historiska utställningen på Skeppsbron. Ingen föranmälan krävs.


Lämna synpunkter på planförslaget
Under samrådstiden 5 till 30 oktober har alla som berörs av planförslaget möjlighet att lämna synpunkter på det. Synpunkterna skickar du via mejl stadsbyggnadskontoret@malmo.se eller till postadress Malmö stadsbyggnadskontor, 205 80 Malmö.

Här presenteras planförslaget för Smörkajen och här kan du också ladda ner planhandlingarna.

Utskickat av: Elisabet Corengia, kommunikatör stadsbyggnadskontoret, tel 0709342393 eller elisabet.corengia@malmo.se

Pressinbjudan: Vilket projekt belönas med Stadsbyggnadspriset 2020?

31 August 2020 at 01:00

Tid: 2020-09-02, 09:00 – 10:00 UTC
Plats: Malmö rådhus, Landstingssalen, Stortorget 1

Varje år delar Malmö stad ut Stadsbyggnadspriset för arkitektur och stadsbyggnad och Gröna Lansen för ett miljömässigt hållbart byggande. Under en ceremoni i Rådhuset den 2 september tillkännages vilket projekt av sju finalister som belönas med respektive pris. Välkommen att delta under prisutdelningen!

Prisutdelningen sker i Malmö rådhus, Landstingssalen med start kl 11.00. Närvarande är juryn och finalisterna, byggherre och arkitekt.

Efter inledning av Simon Chrisander, kommunalråd för stadsbyggnad och miljö, kommer de sju finalisterna att kort presentera sina projekt. Därefter blir det prisutdelning.

Efter prisutdelningen, finns det möjlighet att intervjua pristagare och finalister.


För närmare information och frågor kontakta:
Elisabet Corengia, kommunikatör stadsbyggnadskontoret, tel 0709342393, elisabet.corengia@malmo.se

Pressinbjudan: Vernissage för årets hållbarhetslabb - Wisdome Sustainability Lab

5 August 2020 at 07:32

Tid: 2020-08-07, 11:00 – 12:00 UTC
Plats: Rörelsernas museum, Bergsgatan 20 i Malmö.

Pressen välkomnas till vernissage på andra omgången av årets hållbarhetslabb, Wisdome Sustainability Lab 2020, på fredag 6 augusti. Vid vernissagen presenteras visualiseringar av idéer och lösningar för ett mer hållbart Malmö, framtagna av tjugo Malmöungdomar.

Om Wisdome Sustainability Lab
För andra sommaren i rad anordnar Malmö Museer och deras partners Wisdome Sustainability Lab, en aktivitet inom satsningen på Malmös kommande visualiseringscenter. Totalt deltar runt 40 ungdomar från hela Malmö genom sin sommarpraktik i labbverksamheten.

I labbet arbetar praktikanterna tillsammans med näringslivsaktörer kring samhällsutmaningar för en hållbar framtid. Här undersöks hur olika deltagare, med olika bakgrund och färdigheter kan mötas, arbeta och utvecklas.

– Med den situation som råder världen över är labbet kanske mer relevant än någonsin. Ju fler som bidrar med tankar och idéer, ju fler röster som får bli hörda, desto ljusare framtid kan vi bygga, säger Genti Cifliku, projektledare för satsningen på ett visualiseringscenter i Malmö.

Tid och plats för vernissagen
Fredag 7 augusti 2020 kl. 13-14 på Rörelsernas museum, Bergsgatan 20 i Malmö.

För mer information om Malmös kommande visualiseringscenter, kontakta:


Utsänt av:
Louise Andersson, e-post: louise.m.andersson@malmo.se.


Under tre år (2019–2021) genomförs ett samverkansprojekt med namnet Wisdome Innovation, med syfte att etablera och säkerställa driften av ett visualiseringscenter i Malmö. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Malmö stad, Lunds universitet, Altitude Meetings AB, Malmö universitet, European Spallation Source (ESS) och Game Habitat Southern Sweden.

Pressvisning: Speaking Memories- Förintelsens sista vittnen på Malmö Museer

9 June 2020 at 02:00

Tid: 2020-06-11, 08:00 – 09:00 UTC
Plats: Malmö Museer, Slottsholmen, Malmöhusvägen 6

Välkommen på pressvisning av utställningen "Speaking Memories - Förintelsens sista vittnen" som öppnar på Malmö Museer den 13 juni 2020. 

Om utställningen

”Speaking Memories – Förintelsens sista vittnen” visas 13 juni 2020-16 maj 2021 på Malmö Museer. Utställningen berättar om dem som var där. De med personliga minnen och erfarenheter från Förintelsen. De som överlevde. Genom porträtt och vittnesmål uppmärksammas de som så småningom hamnade i Sverige. I utställningen finns en interaktiv installation där besökare kan samtala med två överlevande om deras erfarenheter från Förintelsen. Dessutom visas autentiska föremål från koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau, videointervjuer med överlevande som bor i Sverige samt porträtt tagna av fotograf Karl Gabor. Läs mer i pressmeddelandet och på vår hemsida.

Deltar på pressvisningen: 

  • Utställningschef Josefine Floberg, Malmö Museer
  • Projektledare Samuel Thelin, Malmö Museer
  • Pedagog Suzanne Edlom, Malmö Museer
  • Projektledare Susanna Zidén, Statens historiska museer.

Lizzie Scheja, VD Judisk kultur och initiativtagare kan tyvärr inte närvara på pressvisningen men det går bra att kontakta henne direkt för att boka in separat intervju: 070-5238774, lizzie.scheja@judiskkultur.se.

Pressvisning: Antropocen på Malmö Museer

10 February 2020 at 01:30

Tid: 2020-02-13, 09:00 – 10:00 UTC
Plats: Malmö Museer: Teknikens och Sjöfartens hus, Malmöhusvägen 7

Välkommen på pressvisning av den den hyllade utställningen Antropocen som öppnar på Malmö Museer den 15 februari 2020. Vid pressvisningen närvarar: Konstnärerna Edward Burtynsky och Nicholas de Pencier samt utställningsproducent Johanna Rylander och utställningschef Josefine Floberg.

Antropocen är namnet på den föreslagna nuvarande geologiska epoken, där människan är den främsta orsaken till permanent planetförändring. I utställningen har konstnärerna Edward Burtynsky, Jennifer Baichwal och Nicholas de Pencier genom fotografi, film, augmented reality och vetenskaplig forskning skapat en utställning som dokumenterar hur mänskligheten förändrar planeten för alltid. Antropocen visas på Malmö Museer, i Teknikens och Sjöfartens hus 15 februari-7 juni 2020. 

Läs mer om utställningen i relaterat pressmeddelande och på vår hemsida: www.malmo.se/museer 

Pressinbjudan - Utdelning av Malmö stads pris för mänskliga rättigheter 19 december

17 December 2019 at 08:17

Tid: 2019-12-19, 14:00 – 15:00 UTC
Plats: Malmö rådhus, landstingssalen.

Priset och prissumman på 50.000 kronor kommer att delas ut vid kommunfullmäktige i rådhuset den 19 december.

Pristagare blir föreningen Amanah som företräds av imam Salahuddin Barakat och rabbin Moshe-David HaCohen.

Juryns motivering

”Årets pristagare bygger sin verksamhet på att sprida kunskap och förståelse mellan Malmöborna. Pristagaren fokuserar sitt samhällsengagemang på att knyta band mellan muslimer och judar samt att bekämpa hat och hot riktat mot respektive församlingar.

Pristagaren fungerar utbildande såväl som opinionsbildande genom samarbete med skolor i staden, deltagande i panelsamtal och anordnar gemensamma arrangemang som religiösa möten, festivaler samt kulturevenemang.

Centrala figurer för detta viktiga arbete är imam Salahuddin Barakat och rabbin Moshe-David HaCohen vars relation och dialog är grunden för organisationens viljeriktning och goda effekter i samhället.

I en tid där demokratiska krafter måste jobba på högvarv är initiativ som sträcker ut sina händer mellan trosuppfattningar, församlingar och människor nödvändiga och välkomna.

Därför är det med stor glädje som Malmö stads pris för mänskliga rättigheter år 2019 går till Amanah.”

Tid: 19 december 2019, ca 15.00

Plats: Malmö rådhus, landstingssalen

Anmälan: Anmälan till Sanna Jälevik som ser till att säkerhetsbolaget underrättas om er medverkan.

Kontakter

Sanna Jälevik, utvecklingssekreterare, stadskontoret, 0768-552929, sanna.jalevik@malmo.se

Lena Englund, kommunikatör stadskontoret, 0702-447095, lena.englund@malmo.se

❌