Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Dalarna

Valutfrågning av Region Dalarnas toppolitiker: Patrik Liljeglöd (V)

29 August 2022 at 13:15
Vänsterpartisten Patrik Liljeglöds är känd från kommunpolitiken i Falun, men vill bli invald till Region Dalarnas fullmäktige.Hans parti vill bland annat minska patientavgifterna inom vården och på sikt helt ta bort dem.En annan målsättning är att billigare månadskort ska få fler i länet att åka buss och tåg.

Valutfrågning av Region Dalarnas toppolitiker: Birgitta Sacrédeus (KD)

29 August 2022 at 13:15
Bättre tillgänglighet i primärvården, likvärdig vård och bättre vägar är tre av Kristdemokraternas hjärtefrågor i regionvalet.Mora BB och förstatligandet av vården är också två viktiga frågor för Birgitta Sacredéus som är KD:s förstanamn på listan till regionfullmäktige.

Valutfrågning av Region Dalarnas toppolitiker: Sofia Jarl (C)

29 August 2022 at 13:15
Fler familjecentraler, fler entreprenörer inom sjukvården, max 25 anställda per chef inom vården i Dalarna – och att göra Dalarna till ett ledande län i den gröna omställningenDet är några av Centerpartiets vallöften i regionvalet.Centerns toppnamn är Sofia Jarl från Gagnef.

Valutfrågning av Region Dalarnas toppolitiker: Per-Ola Ahlström (SD)

29 August 2022 at 13:15
Per-Ola Ahlström är Sverigedemokraterna i Region Dalarnas toppnamn till regionvalet.Förebyggande hälsoarbete och bättre villkor för de anställda är två av partiets viktiga frågor.

Skagerling (M) kritisk mot långsamt bostadsbyggande i Vansbro

29 August 2022 at 11:51
Politikerna i Vansbro är överens om att det måste byggas mer i kommunen i takt med att företagen på orten växer.Moderaterna och Socialdemokraterna till exempel tycker att man borde börjat bygga mycket tidigare, och är kritiska mot stiftelsen Vansbrohem.Men Vansbros största parti Centerpartiet menar att det varit svårt att förutse Orklas och Lykos investeringar i kommunen.

Moderaterna i Vansbro vill bygga fler hyresrätter

29 August 2022 at 11:30
Moderaterna vill höja lärarlönerna för behöriga lärare och se fler hyresrätter i kommunen."Vi anser att kommunen måste bygga hyresrätter, om vi hade byggt när den här stora nätkedjan började etablera sig här i Vansbro så hade det varit betydligt billigare än i dag", säger moderaten Pär Skagerling.

Fler bostäder i Vansbro är viktigast för Liberalerna

29 August 2022 at 11:30
Nu satsar Liberalerna i Vansbro på nytt för att få in någon kandidat i kommunfullmäktige.Sedan förra valet 2018 har Liberalerna ingen ledamot i kommunfullmäktige, efter att partiet inte nådde över tvåprocentsspärren."Hyresrätter, bostadsrätter och villor måste byggas för att få arbetskraft till kommunen", säger Ur Alf Nilsson, som står som första namn på Liberalernas lista i Vansbro.

Skolan viktigaste frågan för Vänsterpartiet i Vansbro

29 August 2022 at 11:30
Skolan är den viktigaste frågan för Vansbros minsta parti i kommunfullmäktige; Vänsterpartiet.Ordföranden Kurt Lennart Karlsson säger att de måste satsa på lärarna, både vad gäller löner och utbildning."Vi måste se till att vi får behöriga lärare som tycker att det är bra att jobba här", säger han, och tror att det krävs samarbete mellan partierna för att komma någonstans.

Kristdemokraterna i Vansbro vill höja tempot i bostadsbyggandet

29 August 2022 at 11:30
Kristdemokraterna i Vansbro vill bland annat höja tempot i bostadsbyggandet och verka för en bättre psykisk hälsa bland Vansbros invånare, det säger Torsten Larsson som är partiets förstanamn på listan till kommunvalet.
❌