Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Gotland

Parkinsonsjuka Lisbeth slipper rullator tack vare dansen

24 June 2023 at 11:00
I våras startade en dansgrupp för personer med Parkinsons sjukdom som en gång i veckan övar balansen på Visby lasarett – och det har gett resultat.Lisbeth Carlsson är en av deltagarna och hon kan till och med låta rullatorn stå, berättar hon.

Antiterrorexperter till Gotland under Almedalsveckan

24 June 2023 at 09:50
Almedalsveckan klassas i år som en särskild händelse av Region Gotland, som är värd för evenemanget.Tre antiterrorexperter kommer finnas på plats under Almedalsveckan för att identifiera sårbarheter i säkerheten mot t.ex. terrorhot."Om någonting skulle ske den här Almedalsveckan så kommer vi kunna lösa det", säger Rikard von Zweigbergk, säkerhetsansvarig på Region Gotland.

Lösa hundar på Södra Hällarna väcker irritation

24 June 2023 at 06:36
Okopplade hundar på Södra Hällarna väcker irritation, och nu efterlyses skyltar.Enligt ett inskickat brev till regionen vill en gotlänning att Region Gotland nu sätter upp skyltar med tydlig information om koppeltvång.

Högt tryck på flyget inför årets Almedalsvecka

24 June 2023 at 04:00
Det är högre tryck på flyget under Almedalsveckan i år jämfört med förra året."En ökning med 20 procent" säger Gunnar Jonasson, flygplatschef för Visbys flygplats.Hör Gunnar Jonasson berätta vad man ska tänka på som resenär för att hinna med flyget.

Bygglov klart för nytt äldreboende i Klintehamn

24 June 2023 at 03:38
Nu är det klart med bygglov för ett särskilt boende för äldre vid Odvalds i Klintehamn. Boendet kommer att ha sex avdelningar med tio rum på varje avdelning.

Förslaget: Skärp fiskereglerna på Gotland

24 June 2023 at 02:42
Förbudstiden för att fiska havsöring i befintliga fredningsområden ska förlängas, föreslår havs- och vattenmyndigheten.Anledningen är att havsöringsbestånden i de gotländska vattendragen minskar.Myndigheten föreslår också vissa fiskebegränsningar med spö och ryssja.

Trots hemtjänst: Inte städat hos Torsten på sex veckor

24 June 2023 at 01:00
Sedan ett år tillbaka sköter personal från Samhall städningen, för brukare som har hemtjänst i regional regi, men enligt Torsten Svensson i Lärbro fungerar det dåligt."De ska komma var tredje vecka, och det gör de absolut inte, nu har jag varit sex veckor utan städ", säger han.Hör Magnus Björk som är hemtjänstchef på Region Gotland kommentera sex veckors väntan.

Karl Amore drömmer om större scener: "Stora planer"

23 June 2023 at 10:35
Artisten och producenten Love Tydén har precis börjat släppa egen musik under artistnamnet Karl Amore."Den är bra för sommmarkänslan", säger Love Tydén om sin senaste singel, "Vart du har mig".Hör Love Tydén berätta mer i inslaget.

93-åriga Anna Marianne: "Skulle gärna upp och hoppa – det drar i benen"

23 June 2023 at 08:05
Midsommarafton firades under fredagsförmiddagen på Gotlands sjukhem.93-åriga Anna Marianne Andersson dansade mycket som ung."Vi är äldre nu men jag skulle gärna upp och hoppa – det drar i benen", säger hon.
❌