Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Gotland

Kubb-VM avgjordes sent in på natten – många gotlänningar på pallen

7 August 2022 at 08:52
På lördagsnatten avgjordes Kubb-VM som arrangerats i Rone under helgen. Vinsten togs hem av laget FSU med spelare från Sverige, USA och Tyskland. På andra och tredje plats kom de gotländska lagen Blue Orange och Stranded Goose."Det är många gotlänningar som är duktiga på kubb", säger Charlotte Aav ordförande i Rone Goik som arrangerar Kubb VM.

Mycket att göra för Gotlands veterinärer – kan leda till längre väntetider

7 August 2022 at 04:00
Veterinärerna får mer och mer att göra – en förklaring till det kan vara att djurägarna blir fler och fler.Många har skaffat sitt första djur under pandemin och har inte alltid kunskap om hur djuren ska skötas."Flera skaffar djur under pandemin och har inte erfarenhet", säger Christoffer Kjellman, distriktsveterinär.

SVA om fågelinfluensan: "Har aldrig varit så stort under sommaren"

7 August 2022 at 01:00
Sommarens fågelinfluensavåg har varit stor och Statens veterinärmedicinska anstalt SVA har fått in över 700 rapporter om sjuka och döda fåglar från Gotland."Det som framför allt är nytt är ju att det hittat in i kolonierna", säger Ellinor Spörndly-Nees, veterinär och viltpatolog på SVA.Under fredagen rapporterade Länsstyrelsen på Gotland att antalet sjuka och döda fåglar på ön har börjat minska, men uppmaningen att rapportera till SVA om hittar en sjuk eller död fågel kvarstår.

0-0 för FC Gute mot Rågsved IF – nick av Mohanad Mostafa bästa chansen

6 August 2022 at 13:48
Det slutade på 0-0 för FC Gute mot Rågsved i herrarnas division 2 på ett riktigt grönt Gutavallen.Den första matchen på höstsäsongen dominerade FC Gute med 5-0 mot Korsnäs IF FK, men de mötte på svårare motstånd på lördagseftermiddagen. "Det är sista tredjedelen som vi inte får in den – det känns jävligt surt faktiskt", säger mittfältsspelaren Joel Elofsson.

Länsstyrelsen: Rör inte larven

6 August 2022 at 13:48
Nu är det återigen den tiden på året då larver till den sällsynta nattfjärilen tallprocessionsspinnare börjar synas på ön. Den fina och ludna larven bör man inte röra enligt Länsstyrelsen eftersom den kan ge allergiska reaktioner och klåda.

Mazarinklubben firar 10 år – äter en mazarin per mål

6 August 2022 at 12:40
Ibland behöver man se hur det står till på läktarna på Gutavallen, på lördagseftermiddagen träffade reporter Owe Järlö ett mazarinätande gäng.Mazarinklubben firar 10 år som gäng och har länge varit stolta supporters, men det är inte vem som helst som får vara med."Han har varit hang-a-round i 10 år, och det måste man vara för att komma in i klubben", säger Pelle Säv, generaldirektör för Mazarinklubben.

Polisens uppmaning – håll koll på avvikande beteende längs hamnarna

6 August 2022 at 09:53
Det har kommit in flera polisanmälningar om stölder av båtar och båtmotorer än normalt under sommaren, även annan båtutrustning blir borta. Polisen uppmanar nu i sina sociala medier att båtägare ska se över sina båtar och vara vaksamma mot personer med avvikande beteende kring hamnarna.

P18 besegrar Enskede IK med 1-0: "Den satt långt inne"

6 August 2022 at 09:28
P18 vinner mot Enskede IK i höstsäsongens första match i damernas division 1 på lördagseftermiddagen.Målet gjordes av Pauline Mårtensson i de sista 10 minuterna, och vinsten innebär att P18 behåller sin andraplats i serien."Jätteskönt – speciellt nu när det varit lite turbulent", säger Pauline Mårtensson.

Många gravplundringar på Gotland genom åren

6 August 2022 at 06:00
Arkeologen och tidigare chefen för fornsalen Majvor Östergren har skrivit en bok om plundrade forngravar. Engelsmän och tyskar har under åren rest till Gotland för att plundra."Det verkar ha varit ganska välorganiserat", säger Majvor Östergren.
❌