Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Kronoberg

Växjö Lakers igång igen – nya bossen siktar mot guld

7 August 2022 at 04:43
Växjö Lakers ska fortsatt vara ett av lands bästa ishockeylag, tycker nya huvudtränaren Jörgen Jönsson som under veckan haft ispremiär tillsammans med sina spelare.Efter tio år av Sam Hallam är det nu Jönsson som axlar huvudansvaret in i den kommande säsongen, och det alltså med höga målsättningar: "Utan att vi har diskuterat det så är det ju att vara i toppen av SHL och sikta mot guldet. Så är det ju", säger Jörgen Jönsson.

Så fungerar rösträtten

7 August 2022 at 03:00
Gloria tycker att Tord ska förlora rösträtten, men så fungerar det inte.Alla som har svenskt medborgarskap och är över 18 får rösta till såväl riksdag, kommun och region. Också utlandssvenskar för rösta till riksdagen.I ljudspelaren ovan förklarar Titti Schultz hur rösträtten fungerar!Valet - så funkar det är en serie där karaktärerna Tord och Gloria ställer frågor om hur valet och demokratin fungerar. P4-profilen Titti Schultz reder ut.

Försvunnen fyraåring hittad efter sju timmar: "Vid god vigör"

6 August 2022 at 14:09
En 4-årig pojke försvann vid 16-tiden på lördagen. Pojken sågs senast när han satt och lekte på baksidan av ett hus längs med länsväg 649 sydväst om Gäddeviksås.En stor sökinsats inleddes, bland annat sökte polisen med hundar och drönare och efter sju timmars sökarbete hittades till slut pojken, strax före midnatt:"Det var en av räddningstjänstens enheter, som transporterade sig med fyrhjuling, som anträffade pojken på ett kalhygge", säger Daniel Lennartsson på polisen.

Växjö DFF fortsätter segertåget

6 August 2022 at 11:33
Växjö DFF vann på hemmaplan mot tabellfyran Jitex i Elitettan i fotboll på lördagen.Växjö fortsätter segertåget som är obesegrade i damernas andraliga och jagar serieledning över Uppsala.

Hämta ut ditt pass – annars kan det eldas upp

6 August 2022 at 05:23
Trycket på att göra nytt pass har varit högt under våren men det börjar lätta. Nu ligger de nya passen i drivor hos polisen."Just nu så har vi ungefär 2300 resehandlingar som ligger och väntar på sin ägare" säger Rickard Bowin som är ansvarig för passverksamheten hos polisen i Växjö.Väntetiden för att hämta ut sitt pass kan bli lång. På eftermiddagarna har det varit upp till 1,5 timmes väntetid.

På grund av personalbrist – patienter hänvisas vidare från Ljungby

5 August 2022 at 12:00
Under sommaren hänvisas patienter som inte är svårt sjuka vidare från akuten i Ljungby till Växjö eller primärvården.Detta på grund av sjuksköterskebristen i Region Kronoberg."Vi har planerat för den här åtgärden med tanke på sjuksköterskebristen", säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef på Region Kronoberg.

Elen räcker inte – så vill riksdagskandidaterna lösa energibristen

5 August 2022 at 11:02
Under fredagen berättar Sveriges Radio att minst 24 svenska kommuner upplevt att företagsetableringar uteblivit på grund av begränsningar i elnätet.Många lokalpolitiker är kritiska kring hur elmarknaden i Sverige fungerar och anser att den nuvarande indelningen med fyra olika elprisområden borde göras om.Växjöpolitikerna Oliver Rosengren (M) och Magnus P Wåhlin, (MP) tycker inte problemet är elprisområderna utan att vi tillverkar för lite el i Sverige.

Swish och sprucken mobilskärm bäddade för lurendrejeri – 24 gånger

5 August 2022 at 09:20
En 15-årig pojke från alvesta kommun lurade till sig fika från skolkafeterian 24 gånger med hjälp av swish och en sprucken mobilskärm. Den spruckna skärmen gjorde det svårt för personalen att se vilket belopp som betalades och istället för att betala exempelvis dom 12 kronorna som bulle och dryck kostade – så betalade pojken istället en krona.Pojkens lurendrejeri upptäcktes till slut och han döms till 30 dagsböter om 50 kronor.

Anton snodde med sig farsans motorsåg – nu har han 122 stycken

5 August 2022 at 07:01
För de flesta är motorsågen bara en maskin, men för Anton Johansson i Urshult är motorsågen så mycket mer.Anton har samlat på motorsågar sedan han var 13 år gammal och nu vid 17 års ålder äger han 122 stycken. "När jag var 13 år lärde jag mig själv att såga med motorsåg", säger Anton Johansson.
❌