Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
☐ ☆ ✇ P4 Kalmar

Skördefesten invigdes i Rälla: "Kommer bli en fantastisk helg"

På onsdagskvällen kickades Ölands skördefest i gång på Rällavallen i Borgholms kommun. Det fem dagar långa evenemanget startade i Rälla som blev årets Ölandsby i fjol, något som betyder mycket för orten, menar Karolina Ekstrand som var konferencier under invigningen.– Jag tror det kommer bli en fantastisk helg, säger skördefestens verksamhetschef Pia Axelsson.
☐ ☆ ✇ P4 Östergötland

Stort område avspärrat i Östersjön efter gasläckan

Sjöfartsverket har spärrat av ett stort område kring de två gasledningarna Nordstream 1 och 2 som läcker gas i havet utanför Bornholm efter misstänkt sabotage på måndagen.Fartyg ska inte gå nära de skadade gasledningarna säger Fredrik Strömbeck, presstalesperson på Sjöfartsverket."Det här är gas som används för energitillverkning och den är brännbar och då vill man inte gå in med ett fartyg där", säger han.
☐ ☆ ✇ P4 Jämtland

Forskare: "Sluttande plan om avgifter ökar där allemansrätten gäller"

Vandringsavgiften, om än frivillig, i södra Årefjällen har kritiserats – det finns de som menar att den bryter mot allemansrätten."Avgiften kan innebära en risk att allemansrätten inskränks. Om avgifter ökar – då är det ett sluttande plan", säger Klas Sandell, professor emeritus i kulturgeografi.
☐ ☆ ✇ Nyheter (Ekot)

Aktieägarna kritiska mot Ericssons kommunikation

By: Nyheter (Ekot)

Lyssna: NY Ericsson atkieägare NY APP

Folksam: ”Ett bolag som redan befinner sig i förtroendekris bör kommunicera löpande”.

☐ ☆ ✇ P4 Jönköping

Tre till sjukhus efter trafikolycka norr om Mullsjö

Tre personer har fått föras till sjukhus efter att två personbilar krockat.Olyckan skedde i en korsning vid Slättäng norr om Mullsjö.Det är totalt fem personer inblandade i olyckan.
☐ ☆ ✇ P4 Jönköping

Därför var det ingen pyroteknik på HV71:s hemmapremiär i SHL

Pyrotekniken på HV71:s hemmapremiär i SHL fungerade inte som den skulle.Den som brukar gå på hockey är van vid att se pyroteknik när spelarna åker in på isen, men så blev det inte under tisdagskvällens premiär.Hör om detaljen som gjorde att pyrotekniken fick stängas av i sista sekund.
☐ ☆ ✇ P4 Kristianstad

Snålt med värme i fritidshus kan ge dyra konsekvenser

Med dyra elräkningar i tanken kan det vara frestande att stänga av värmen helt i fritidshuset - men en inomhustemperatur under 15 grader kan ge frysskador på fastigheten. Vattnet i ledningarna kan expandera med ungefär 10 procent."Under frysperioden upptäcker man oftast inget men sen när det väl börjar tina har det uppstått sprickor i ledningarna och då forsar ju allt det vattnet ut", säger Tobias Isaksson skadeförebyggare Länsförsäkringar Göinge Kristianstad.
☐ ☆ ✇ Nyheter (Ekot)

Poliskritik mot SL: ”Händer absolut ingenting”

By: Nyheter (Ekot)

Områdespolis på Södermalm, Peter Grannars, är kritisk mot SL gällande samarbetet dem emellan när det gäller ordningsvakter i tunnelbanan.

Lyssna: WEBB Poliskritik SL kort

Områdespolis om att det behövs ett mer systematiskt och strategiskt samarbete med SL

❌