Info-Direkt

🔒
❌ About FreshRSS
There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayNyteknik - Senaste nytt

”Låt inte EU förbjuda din laddare”

13 October 2021 at 04:43
DEBATT. Att förbjuda nyskapande tekniska lösningar är knappast rätt väg att stärka den europeiska konkurrenskraften, skriver Sara Skyttedal (KD), ledamot EU-parlamentet.

”Majoritet i riksdagen vill inte lägga ner Bromma i förtid”

13 October 2021 at 03:45
En majoritet i riksdagen vill beröva regeringen makt över vilka flygplatser som ska räknas till de viktigaste i landet. Det öppnar för riksdagen att hindra regeringen att avveckla Bromma i förtid.

Cementa dubblar stenbrytningen i oktober

13 October 2021 at 03:01
Cementa ökar takten för att bygga upp ett kalkstenslager till fabriken i Slite på Gotland, ifall ett nytt tillstånd från regeringen uteblir innan det befintliga löper ut vid månadsskiftet.

LKAB:s expansion stoppas

13 October 2021 at 02:35
Statliga gruvbolaget LKAB:s planer på utökad verksamhet i Kiruna stoppas. Mark- och miljödomstolen avvisar nu ansökan som gäller Kirunagruvan.

Beckhoffs eLearning blev en oväntad succé

13 October 2021 at 02:10
Beckhoffs användarutbildningar tog en ny väg när pandemin hindrade företagets lärare och kursdeltagare att mötas fysiskt. Idag är eLearningportalen ett mycket omtyckt komplement och ett självklart tredje utbildningsben.

Apple överklagar "rungande seger" mot Epic

13 October 2021 at 02:04
Seger på nio punkter av tio räcker inte för Apple, som nu överklagar domen i målet mot spelutvecklaren Epic.

Längre rymdvistelse kan ge hjärnskador

13 October 2021 at 01:52
Att vistas i rymden under en längre tid kan ge upphov till hjärnskador. Det visar en ny studie på fem ryska kosmonauter som tillbringat ett halvår på rymdstationen ISS.

Innovativa produkter för framtidens industri

13 October 2021 at 01:50
Carlo Gavazzi utvecklar och erbjuder effektiva automationslösningar, och en av företagets senare innovationer är en prisad portabel smart-konfigurator. Framöver väntar flertalet nya produkter som ska ge utökade möjligheter för industri 4.0.

GM:s nya Ultra cruise ska utmana Teslas autopilot

13 October 2021 at 01:34
Efter Super Cruise lanserar GM nu Ultra Cruise. Systemet ska kunna hantera 95 procent av alla trafiksituationer. Men lyckas förarstödet slå Teslas Full Self-Driving på fingrarna?

❌