There are new articles available, click to refresh the page.
Before yesterdayP4 Kalmar

Högby-Davids offensiv räckte till SM-brons

9 October 2021 at 08:00
I Stockholm maraton blev Högsby IF:s David Nilsson nia totalt och tog brons i SM-tävlingen.Nilsson satsade offensivt och hängde länge med i tätklungan, men tvingades släppa på slutmilen.Han klockades i mål på 2.14,33, drygt två minuter efter segraren Teferi från Etiopien.

FBC Kalmarsund fortsätter vinna – tredje raka segern

9 October 2021 at 09:48
FBC Kalmarsund har fått en smakstart på innebandysäsongen. Under lördagen kom lagets tredje raka seger när Lindome bortabesegrades med 5–1 i allsvenskan södra. Duon Moa Tschöp och Matilda Sjödin var inblandade i fyra av fem mål när Kalmarsund tog ännu en seger. I samma serie hade Craftstadens IBK en 3–1-ledning borta mot IBK Göteborg men hemmalaget kom tillbaka och tog matchen till förlängning, där Göteborg såg till att ta med sig bonuspoängen.

Covidfall på omsorgsboende – stort smittspårningsarbete igång

9 October 2021 at 10:02
På vård- och omsorgsboende Jungmansgården i Kalmar har ett fall av covid-19 upptäckts bland de boende. Därför väljer Kalmar kommun att inför en stark avrådan från besök på boendet, som i första hand gäller till den 15 oktober, skriver kommunen i ett pressmeddelande.På lördagen hade smittan bara konstaterats vid en avdelning av boendet och ett större smittspårningsarbete hade då inletts.

KFUM Kalmar körde över Helsingborg

9 October 2021 at 10:39
KFUM Kalmar fortsätter att visa fina takter i säsongsinledning av Superettan. Laget tog sin fjärde raka seger på lika många matcher när Helsingborg besegrades med 104–64 på hemmaplan. Hemmalaget gick ifrån direkt i inledningen av matchen och hade efter halva matchen spelad en ledning på 28 poäng, något som sedan utökades till hela 40 poäng. Kalmars Jan Tratnik noterades för hela 29 poäng i vinstmatchen.

Kitesurfare räddades efter att ha drivit ut till havs

9 October 2021 at 10:52
Vid 16.15-tiden på lördagen fick blåljuspersonal rycka ut på ett drunkningslarm vid Ekerums hamn på Öland.Enligt trygghets- och larmcentralen ska det ha varit en kitesurfare som drivit ut i vattnet och behövde hjälp att ta sig i land.Kitesurfaren plockades upp av räddningstjänst och var då vid medvetandet. Personen ska ha varit över vattenytan hela tiden.

Oskarshamns AIK tillbaka på vinnarspåret

9 October 2021 at 11:52
Oskarshamns AIK är tillbaka i serieledning i division 1 södra efter att ha vunnit borta mot tabelljumbon Linköping med 3–0. Oskar Stejdahl inledde målskyttet i mitten av den första halvleken innan Pontus Fredriksson och Zakaria Sawo satte varsitt mål i 3–0 vinsten. "Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen", säger Stejdahl efter segern mot Linköping.

Publiken tillbaka – då tog FBC Kalmarsund säsongens första seger

9 October 2021 at 12:04
FBC Kalmarsund har gått tungt i inledningen av SSL-säsongen, men när publiken var tillbaka i Kifab Arena kom säsongens första seger när Helsingborg besegrades med 5–3. Det var en tajt och intensiv match där hemmalaget kopplade grepp om segern i mittenakten och släppte sedan aldrig in gästerna i matchen. "I dag är vi en klass bättre än Helsingborg genom hela matchen, så det är riktigt skönt med tre poäng", säger Kevin Björkström efter segern.

Förlängningsdrama när IK Oskarshamn slog jumbon

9 October 2021 at 14:24
IK Oskarshamn lyckades inte knäcka bottenlaget Linköping över tre perioder.Men i förlängningen dröjde det bara drygt två minuter innan IKO:s Patrik Karlkvist avgjorde med ett snyggt mål, assisterad av Johan Johnsson."Det var en tajt match med mycket känslor. Det var tufft där ute, men det var skönt att dra det längsta strået", säger segerskytten Patrik Karlkvist.